Yllätys yllätys, päädyin omille sivuilleni ja huomasin että siellä on käynyt IHMISIÄ, sekä sen että viime postauksesta on sellaiset pauttiarallaa puoli vuotta.... Eli omatunto kolkuttaa ;(.
Tässä vaiheessa työnpakoilua olen löytänyt ruokablogien ihmeellisen maailman, ja kun tuttujakin sieltä löytyy, monkeyfood ja puoli kiloa voita, niin olen innostunut niitä selailemaan, ehkä jopa harkitsemaan virittäväni itse samanmoista. Tosin harkitsin hieman myös blogin nimen vaihtamista sillä tämä ameeba ei ole lainkaan ahdistunut (liekö asiaa auttanut syksyllä valmistunut väikkäri ja tulevaisuudessa häämöttävä uusi työpaikka rapakon takana...). Mutta tuntien oman itseni, ja teknisen viitseliäisyyteni, tulee luultavasti reseptien määrä jäämään melko alhaiseksi. Mutta onneksi tämä on vain oman hauskuutuksen vuoksi ;).
Eli tässä ensimmäinen ruoka, jote viimeaikoina olen syönyt itseni kipeäksi asti (aivan mahtava kylläkin):
Lammaskebabit ja kuuma kikhernesose
Lammaskebabit
Eli iske sekaisin
500 g lampaan jauhelihaa (jos pidät miedommasta niin karitsan tai naudankin käy)
nippu persiljaa
nippu korianteria
1 raastettu sipuli
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua korianterin siementä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 punainen chili
2-5 valkosipulinkynttä
Tuossa maustamisessa voi olla hieman löysin rantein, yleensä tulee parempaa. Soseuta keskenään ainekset anna tekeytyä tunnin verran. Muotoile vartaiksi ja paista (grilli olisi paras, 5 min/puoli) uunissa 250 astetta, noin 5 min/puoli.
Lämmin kikhernesose
400 g purkki kikherneitä (tai vaihtoehtoisesti niitä kuivattuja voi lillutella ja huuhdella yön yli)
1 sitruunan mehu
2 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
2 valkosipunkynttä
2 rkl tahinia
3 rkl bulgarianjugurttia
Laitetaan kaikki sekaisin teharissa, siitä uuniin 20 min jonka jälkeen päälle kaadetaan 3 rkl sulaa voita (nam!).
Nämä tarjoillaan keskenään pitaleivän (Euroshopper on yllättäen aika hyvä, mukavan sitkas...) ja salaatin kera. Ohjeet on hieman vapaasti muotoiltu Marokkolainen keittiö kirjasta.
Thursday, January 24, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment