Wednesday, February 13, 2008

Hiphei,
Pitkään pelkäämäni viisumihaastattelu olikin hieman lievempi mitä olin ajatellut. Mielessäni olin luonut mahtavat puitteet kahden tunnin piinapenkille ja todellisuudessa tuo piina kestikin noin kaksi minuuttia jonka jälkeen olin niin hölmistyneen näköinen että viisumivirkailija kysyi että oliko vielä jotain. Siihen tokaisin että odotin vähän pidempää haastattelua, muttei siltikään suostunut (ei tosin ollut edes hirmuisen komea)... Pitäisi tulla viisumi päivässä, joten ei kai siinä mitään kuin lentolippuja varailemaan ameriikkoihin ;).

Eilen iski sushihimo, joten siitä vain vääntämään. Ostelimme myös Tokiokanista ihmeellisiä japanialaisia pikkupussukoita eri värisiä etikkavihanneksia, joista ei ollut ihan selvyyttä kuinka niitä käytetään... Pistelin sitten violetteja rapsakoita sieniä sushinpainikkeeksi, enpä voi sanoa että maku olisi ollut sienissä päätähuimaava ;).
Lisäksi valmistin kasvistempuraa, jonka valmistuksen puolivälissä oivalsin että tarvitsevat todella paljon jauhoa ja kananmunaa jotta taikinoivat vihannekset mukavasti. Käytin jotain köykäistä ohjetta jossa jauhoa ja munia tuli ihan liian vähän (1dl ja 1 muna / 4 dl nestettä) ei hyvä, lisäilin siinä sitten kokkauksen aikana vähän lisää ja tuli sellainen epätoivoinen henki koko touhuun. Loppujen lopuksi tulos oli kuitenkin ihan ok, mitä nyt koko kämppä haisi keitetyltä öljyltä.

1 comment:

oliivia said...

joo, minäkään en KOSKAAN saa frittitaikinaa onnistumaan... ehkä ongelma onkin ollut siinä että tekee ihan ohjeen mukaan? Seuraavan kerran pitänee lisätä reilusti jauhoja.