Friday, February 15, 2008

Oodi pitaleivälle

En voi sille mitään. Pita-leipä on heikkouteni, sitä pitaa (hah) saada joka viikko.Yksi bravuureistani on ah-niin-mahtava pitaleipäsalaatti, joka oikeasti alkoi täytettyinä pitaleipinä ja pian sitten levisi salaatiksi kun ei sinne sisään saa tarpeeksi tavaraa mahtumaan ;). Eli tässä resepti.

Mahti pita-salaatti


1 paketti pitaleipiä (olen koukussa Euroshopperin versioon, häpeäkseni tunnustan)
kanan rintafileitä naturel (marinoidaan itse, minulla suosikki osterikastike, oliiviöljy, tabasco, kanafondi, Worchester-kastike, sitruunamehu, pippuri, chili)
valkosipulisuolakurkkuja (sieltä sammiosta)
sipulia tai purjoa
tomaattia
salaattia pilkottuna
jugurttia ja kermaviiliä ja yksi tzatziki-dippipussi (puolet ja puolet ja myös puolet dipistä, lisäksi Worchester kastiketta, sokeria, suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua)
jalapenoja

Marinoidaan kana, sillä välin pilputetaan salaattiainekset ja sekoitetaan kastikeainekset. Paistetaan kanafileet kokonaisena ja lopuksi vasta pilkotaan. Lämmitetään pitaleivät ja leikellään. Asetellaan kaikki ainekset ja kaadetaan kastia päälle. Nopea kuin mikä, ja niin koukuttava. Lisäksi voi laittaa vielä salsa-kastiketta jos sattuu kaapista löytymään.

Kuvaa ei ole kun söin taas kaiken ennenkuin muistin kuvata...

1 comment:

oliivia said...

Kokeiltiin tätä ja oli kyllä herkkua! Linkkasin tänne, toivottavasti ei haittaa ;)

seekku